Dr. Fazekas Sándor miniszter átadta az első Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegyeket

Hír kép
Fazekas Sándor a Minőségi magyar hal tanúsító védjegy átadásakor, a Központi Vásárcsarnokban rendezett ünnepségen elmondta, a szaktárca az ágazati szereplőkkel összefogva eddig is több lépést tett a belföldi édesvízi halfogyasztás növelése érdekében, most pedig a halfeldolgozás fejlesztését, korszerűsítését, új feldolgozó üzemek létesítését kívánja ösztönözni.
 
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
 
A minőségi haltermelést szolgálja a most bevezetett Minőségi magyar hal tanúsító védjegy is, mivel biztosítja a nyomon követhetőséget, a kiváló minőséget, valamint bizonyítja, hogy magyar termékről van szó. Hozzátette, hogy egyre nagyobb az igény az év minden szakában elérhető, konyhakész halhús iránt.
 
 
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter átadta a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegyet Lévai Ferencnek, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatójának Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
 
Fazekas Sándor a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. részére a buzsáki telephelyén termelt pontyra és a balatonlelle-irmapusztai telepén termelt pontyra és fogassüllőre adta át a tanúsítványt. A Minőségi magyar hal tanúsító védjegyet az Aranyponty Halászati Zrt. számára is átadta a földművelésügyi tárca vezetője a sáregres-rétimajori telephelyén termelt pontyra. (MTI)
 
 
Dátum: 2017.12.19.
<< Vissza