Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshop Szarvas, 2018. október 25-26.

Hír kép
Az Agrárminisztérium támogatásával 2018. október 25-26-án Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshopra kerül sor Szarvason a NAIK HAKI-ban a MA-HAL és a NAIK HAKI szervezésében. 
 
Az elmúlt években több olyan szakmai tanácskozásra került sor Székelyudvarhelyen, amelyek az akvakultúra európai helyzetével, illetve az EU-s támogatásokkal, új technológiák alkalmazásával és az együttműködés lehetőségeivel foglalkoztak. Romániával sok szálon folyik együttműködés a halászat és akvakultúra területén, amely magában foglal érdekképviseleti együttműködést (pl. MA-HAL és ROMFISH), illetve K+F és kereskedelmi együttműködést is. Tekintettel a hagyományos együttműködésre, a két ország édesvízi akvakultúrájának hasonlatosságaira, a közös kihívásokra és megoldási lehetőségekre a Workshop hasznos folytatása lehet a korábbi szakmai tanácskozásoknak.  
 
A két napos tanácskozás első napján magyar és román előadók mutatják be a halgazdálkodás kihívásait és lehetőségeit, a szakirányítás működését, a folyamatban lévő Halászati Operatív Program állását, illetve az új Operatív Program előkészítésének helyzetét. A két ország szakértői bemutatják az innováció egyes kiemelkedő eredményeit, illetve a rendezvényen bemutatkoznának innovatív halgazdaságok is. A Workshop első napja egy kerekasztal beszélgetéssel zárul, ahol a résztvevők moderátor segítségével áttekintik a közös kihívásokat és lehetőségeket, a felkészülést az új tervezési ciklusra, illetve az együttműködési lehetőségeket.  A szakmai tanácskozásra a HAKI előadótermében kerül sor, ahol magyar-román szinkrontolmácsolás is rendelkezésre áll majd. A Workshop második napján a résztvevők innovatív magyar halgazdaságokat tekintenek meg. 
 
A rendezvényről, illetve a részvétel feltételeiről az érdeklődők további információkat kaphatnak Bozánné Békefi Emesétől (bekefi.emese@magyarhal.hu)
 
A meghívó, a részletes program és a regisztrációs link később lesz elérhető a honlapunkon.
 
Dátum: 2018.09.21.
<< Vissza