Hírek események

Megjelent az Agrárminisztérium "Haltermelők és halfeldolgozók védjegyhasználati jogosultság megszerzésének támogatása 2018" c. nyílt pályázati felhívása

Hír kép

Hazai fogyasztói felmérések alapján a halfogyasztás növelésének egyik legfontosabb kihívása a haltermékek iránti fogyasztói bizalom növelése. A hal és haltermék védjegyek használata a fogyasztók számára garantálja a termék eredetét és a megbízható, ingadozásmentes minőséget. A haltermelők és a halfeldolgozók a védjegyek használatával a minőségi hazai halhús termékek népszerűsítése mellett a hazai halhúsból készült termékek irányába orientálhatják a fogyasztókat. A kiváló minőségű haltermékek jelenlegi termékkínálaton belül történő megkülönböztetése és kiemelése minőségi garanciát jelent a fogyasztók számára.

 

A pályázat tárgya

A támogatás kizárólag védjegyhasználati jogosultság (pl. Minőségi Magyar Hal, Magyar Termék, Kiváló Magyar Élelmiszer, HÍR védjegy) megszerzéséhez használható fel.

 

A támogatás formája, mértéke és a finanszírozás módja

A támogatási jogviszony az Agrárminisztérium és a kedvezményezett pályázó között jön létre támogatási szerződés formájában. A pályázók részére a megítélt támogatás a támogatási szerződésben rögzített módon történik utófinanszírozással egy összegben.

A támogatott tevékenységhez a támogatáson felüli saját forrás biztosítása nem feltétel. A támogatás intenzitása: 100%, amennyiben a Bíráló Bizottság nem tesz más javaslatot.

A legkisebb pályázható támogatási összeg 150 000 Ft, a legnagyobb pályázható összeg 1 000 000 Ft. Pénzügyileg teljesített számlák alapján számolhat el a pályázó a támogatási szerződésben meghatározott összeg mértékéig.

 

Elszámolható költségek

A pályázó kizárólag a védjegyhasználati jogosultság megszerzéséhez kapcsolódó tanúsítási eljárás során felmerülő, számlával igazolt auditori díj költségei és laborvizsgálat költségei részesülhetnek támogatásban.

 

Pályázatok benyújtásának határideje:

2018. július 5-től folyamatos a 10°000°000 Ft-os támogatási keret felhasználásáig, de legkésőbb 2018. október 15-ig.

 

A pályázati felhívás és pályázati dokumentáció letölthető a http://www.kormany.hu/hu/dok?source=3&type=206#!DocumentBrowse linkről

 

forrás: Agrárminisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály

Dátum: 2018.07.06.
<< Vissza